CONTACT MET PETERS

Neem contact met ons op via
de onderstaande gegevens:

T. 0413-272661
M. info@petersodiliapeel.nl

Loonwerk

Op het gebied van agrarisch loonwerk is Peters Odiliapeel een begrip. Met moderne machines, ervaren personeel en een grote kennis kunnen wij vele werkzaamheden vakkundig voor u uitvoeren. Tevens leveren wij de benodigde meststoffen, zaden, gewasbeschermingsmiddelen, toevoegmiddelen en plastics. Daarnaast geeft Peters Odiliapeel begeleiding en advies op het gebied van bemesting, grondbewerking, gewaskeuze, gewasverzorging en oogst van uw gewassen. Het bedrijf beschikt over de benodigde certificaten en spuitlicenties om de werkzaamheden uit te voeren.

Om de grond goed te kunnen bewerken beschikken wij over diverse soorten machines. De werkzaamheden die wij uitvoeren zijn cultiveren, frezen, schijfeggen, smaragten, ploegen met eventueel woelers en vorenpakker, diepwoelen en zaaiklaarleggen.

Voor het aanwenden van mest hebben wij diverse soorten machines. Voor vloeibare mest beschikken wij over machines voor bouwland. Voor de stapelbare mest en compost hebben wij een universele strooier met een breed- en kantstooier inrichting erop. Hiermee zijn wij in staat om de mest goed te verdelen over het land. Op het gebied van mestverwerking hebben wij met Terramass B.V. de mogelijkheid om mest van onze klanten op een duurzame manier te verwerken, verwaarden en exporteren.

De aardappelteelt is een belangrijke teelt binnen ons bedrijf. Wij verzorgen de gehele teelt van poten, aanaarden, gewasverzorging, rooien en transport naar de opslag of fabriek. Wij zijn gespecialiseerd in het rooien van kleine aardappelen. We hebben hiervoor aangepaste rooimachines om deze aardappeltjes op de juiste manier te kunnen oogsten. Sinds 2006 poten wij de aardappelen met een GPS gestuurde tractor. Hierdoor kunnen we nog nauwkeuriger werken en realiseren wij een hogere opbrengst voor onze klanten.

Suikerbieten is een van de akkerbouwgewassen waar wij in gespecialiseerd zijn. Wij verzorgen de gehele teelt van zaaien, gewasverzorging en rooien. Bieten zaaien op GPS om geen overlap te hebben met zaaien en eventueel aanleggen van spuitpaden is allemaal mogelijk. Speciaal voor de gewasverzorging van de suikerbieten hebben wij een aparte spuit om de kans op spuitschades te verkleinen. Voor het rooien van de suikerbieten hebben wij een 4 wielige rooier die in “hondengang” rijdt om een betere gewichtsverdeling op de bodem te krijgen waardoor we minder structuurschade veroorzaken. Deze rooier is voorzien van de meest innovatieve ontwikkelingen op gebied van koppen, rooien en reinigen van suikerbieten.

Voor het telen van graan kunt u bij ons terecht. Wij verzorgen de gehele teelt van zaaien, gewasbescherming, oogsten, malen en transport.

Als een van de weinige loonbedrijven in onze omgeving kunt u voor de graszaadteelt bij ons terecht. Voor diverse kweekbedrijven verzorgen wij de gehele teelt van zaaien, gewasverzorging, maaien, dorsen en transport.